Δείτε LIVE από το ΕΡΤPLAY τον τελικό Ελλάδα-Ρωσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης (20:00)
7:43 μμ | 1 ώρα πριν
Η ΕΡΤ πάντα κοντά στα μεγάλα γεγονότα θα μεταδώσει απ΄ευθείας τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης που διεξάγεται στον Βόλο ανάμεσα στην εθνική μας ομάδα Νέων γυναικών με την αντίστοιχη της Ρωσίας στις 20:00 το Σάββατο 9/9.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να πατήσουν αυτό το link για να δουν LIVE την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας μέσω του ΕΡΤPLAY από το WEBTV.
Eναλλακτικά όσοι θέλουν μπορούν να δουν τον αγώνα και μέσω των κινητών τηλεφώνων από την εφαρμογή της ΕΡΤ.
Στο Hall of Fame ο Γκάλης - Η συγκλονιστική ομιλία του! (vid)
Ο Νίκος Γκάλης πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας - Ο σπουδαιότερος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών μπήκε στο Naismith Basketball Hall of Fame - Έγινε ο πρώτος Έλληνας που το κατάφερε
Το όνομα του ζωντανού θρύλου του ελληνικού αθλητισμού πέρασε στην μπασκετική «αιωνιότητα» και φιγουράρει πλέον μεταξύ των κορυφαίων στο Μουσείο του μπάσκετ που βρίσκεται στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης.
Ο Γκάλης μίλησε για την απόφασή του να παίξει στην Ελλάδα, αλλά αποκάλυψε και μία συγκινητική ιστορία.
«Ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα», είπε ο Γκάλης και ευχαρίστησε τους παλιούς συμπαίκτες του στο Σίτον Χολ.
«Παίζοντας στο Σίτον Χολ, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπαιζα στην Ελλάδα, την πατρίδα των γονιών μου. Γιατί, το όνειρό μου -όπως κάθε μπασκετμπολίστα- ήταν να παίξω στο ΝΒΑ. Η αλήθεια είναι ότι επιλέχθηκα από τους Σέλτικς μαζί με τον σπουδαίο Λάρι Μπερντ. Αλλά είχα προτάσεις από την Ελλάδα, που δεν είχα επισκεφθεί μέχρι τότε. Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Προερχόμουν από φτωχή οικογένεια, οι προσφορές ήταν γενναιόδωρες. Πήρα την απόφασή μου που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Μόλις έφτασα στην Ελλάδα, αγάπησα τη χώρα και τους συμπατριώτες μου», είπε ο Νίκος Γκάλης και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1987.
«Όλο το έθνος βγήκε στους δρόμους, το μπάσκετ έγινε εθνικό άθλημα και από τότε η Ελλάδα θεωρείται από τις κορυφαίες χώρες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από τότε, σε κάθε αυλή σπιτιού και σχολείου τοποθετήθηκε μια μπασκέτα», πρόσθεσε.
«(...) Το θέμα δεν είναι η κατάκτηση τίτλων, αλλά είναι κάτι πιο σημαντικό και θα σας πω ένα παράδειγμα. Μια μέρα περπατούσα στη Θεσσαλονίκη και μία κυρία που δεν ήξερα με πλησίασε. Νόμιζα ότι ήθελε μια αναμνηστική φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, ως συνήθως. Με αγκάλιασε και μου είπε: ''Νίκο, θέλω να σ’ ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Μου έδωσες το μεγαλύτερο δώρο. Έσωσες τον γιο μου''. Μου εξήγησε ότι ο γιος της ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, αλλά το ξεπέρασε όταν βρήκε το νόημα της ζωής στο μπάσκετ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία ένας αθλητής», είπε ο Γκάλης.
Κατέληξε ευχαριστώντας τους προπονητές και τους συμπαίκτες του στο Σίτον Χολ, στην εθνική, τον Άρη και έκλεισε λέγοντας: «Η σύζυγός μου Ελένη, η κόρη μου Στέλλα κι εγώ είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή».
Nick Galis' Hall of Fame Enshrinement Speech/Ομιλια του Νικου Γκαλη!!
Και επίσημα μέλος του ''Hall of Fame'' ο Νίκος Γκάλης.
πληροφορίες απ' το βίντεο...
Ο Νίκος Γκάλης πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας! Ο σπουδαιότερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών εισήχθη στο Naismith Basketball Hall of Fame, έγινε ο πρώτος Έλληνας που το καταφέρνει και έτυχε μοναδικής αποθέωσης έπειτα από τον συγκλονιστικό λόγο του.
Ο Νίκος Γκάλης πάτησε στο κόκκινο χαλί μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του Στέλλα φορώντας λευκό σακάκι και μαύρο παντελόνι. Εκεί τον περίμεναν και Έλληνες ομογενείς οι οποίοι μόλις τον είδαν φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Ο ίδιος χαμογέλασε και ανταποκρίθηκε με τον χαιρετισμό της νίκης, ενώ τους ευχαρίστησε για την συμπαράσταση. Εκεί ήταν παλιοί συμπαίκτες του από το κολέγιο του Σίτον Χολ.
Η μεγάλη στιγμή για τον Νίκο Γκάλη, το ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό ήρθε λίγα λεπτά μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα. Εκτός του προλόγου από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, προβλήθηκε βίντεο στο οποίο αντίπαλοι του Νίκου Γκάλη τον αποθέωσαν. «Είναι ένα θρύλος» είπε μεταξύ άλλων ο Τόνι Κούκοτς.
Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Νίκος Γκάλης ήταν στο βήμα. Δίπλα του καθόταν ο θρυλικός Μπομπ ΜακΑντου. Ο άνθρωπος που «στέρησε» από τον Νικ το Πρωτάθλημα Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο ήταν εκεί. Ακολούθησε ο συγκλονιστικός λόγος του Νίκου Γκάλη ο οποίος άγγιξε ψυχές, ιδιαίτερα όταν ένας πατέρας τον πλησίασε και τον ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του γιατί συνέβαλε στην αποτοξίνωση του γιου του ο οποίος ήταν χρήστης ναρκωτικών.
.................................
«Σας ευχαριστώ όλους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιτροπή του Hall of Fame για την επιλογή μου. Νιώθω τεράστια τιμή για αυτή την ξεχωριστή στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπροσωπώ την Ελλάδα ως διεθνής παίκτης, μολονότι γεννήθηκα στις ΗΠΑ. Έφυγα για την Ελλάδα και μένω εκεί τα τελευταία 38 χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για την μικρή Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ».
"Είναι τιμή και όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Bob McAdoo που με παρουσίασε. Μας συνδέουν πολλά από το παρελθόν. Ευχαριστώ που με ακολούθησε, είναι σαν αδελφός για εμένα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα παίξω στην Ελλάδα. Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω στο ΝΒΑ. Είχα όμως προτάσεις από την Ελλάδα, την οποία δεν είχα ποτέ επισκεφθεί, δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ εκεί. Πήγα και είναι μια απόφαση που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Όταν πήραμε το 1987 το χρυσό μετάλλιο, ο λαός βγήκε στο δρόμο και πλέον το ελληνικό μπάσκετ είναι το εθνικό σπορ. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς μια μπασκέτα τώρα πια. Αισθάνομαι ευγνώμων γι' αυτό. Περπατώ στους δρόμους της γειτονιάς μου στη Θεσσαλονίκη, μου ζητούν αυτόγραφα με αγκαλιάζουν, μου λένε Νίκο, Νίκο... Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Μια κυρία με ευχαρίστησε γιατί έσωσα το γιο της που ήταν εθισμένος, το μπάσκετ έσωσε έναν άνθρωπο. Ευχαριστώ τη σύζυγο και την κόρη μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ".
Πρώτα από όλα θέλω να πω πως είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ, ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Μπομπ Μακαντου που με συνοδεύει και μας συνδέουν σημαντικά ματς στην καριέρα μας. Ευχαριστώ παλιούς συμπαίκτες που ήρθαν εδώ σήμερα, είναι σαν αδέλφια για εμένα.
Το όνειρο μου ήταν να παίξω στο ΝΒΑ, επιλέχθηκα στους Σέλτικς, όπως ο Λάρι Μπερντ. Είχα προτάσεις από την Ελλάδα, δεν είχα πάει ποτέ στην Ελλάδα, δεν ήξερα καν αν υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Είναι μία απόφαση που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Οταν πήραμε το χρυσό το 1987 ένα ολόκληρος λαός βγήκε στους δρόμους και πλέον θεωρείται η Ελλάδα μια μεγάλη ευρωπαίκή δύναμη. Ολα τα σπίτια πλέον έχουν μία μπασκέτα ή μία μπάλα του μπάσκετ.
Οταν μία μέρα περπατούσα στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη ήρθε ένας γονιός και με αγκάλιασε, μου είπε ότι έσωσα τον γιο μου, καθώς βρήκε το νόημα της ζωής του που είναι το μπάσκετ και ξέφυγε από τα ναρκωτικά. Αυτό είναι το σημαντικότερο”, είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε την οικογένεια του, τη γυναίκα του, την κόρη του Στέλλα, αλλά και τους προπονητές και συμπαίκτες.
Θρίαμβος της Εθνικής Νέων Γυναικών στο ΕΑΚ – Πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο
Η εθνική ομάδα νέων γυναικών έπαιξε με πάθος και ψυχή και είναι στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βόλου, επικρατώντας 7-6 της Ολλανδίας!
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι η Οράνιε ήταν το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αφού διαθέτουν ένα αξιοζήλευτο ρόστερ. Ωστόσο, στον αθλητισμό δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά εκείνος που το πιστεύει περισσότερο.
Έτσι, έγινε και με την εθνική ομάδα νέων γυναικών, η οποία με προεξάρχουσα την Ελένη Ξενάκη, η οποία πέτυχε τρία γκολ, συνεχίζει το ταξίδι στο όνειρο!
Η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε μουδιασμένα στο πρώτο οκτάλεπτο, γεγονός που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι Ολλανδέζες εξασφαλίζοντας προβάδισμα 2-0, με τις Κένινγκ και Κούμπαν.
Η υπεροχή των δύο τερμάτων των Οράνιε, είχε ευτυχώς ως αποτέλεσμα την αφύπνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο κατέφερε να μειώσει με την Ελένη Ξενάκη σε 2-1 και να ισοφαρίσει λίγο αργότερα. Άμεση ήταν όμως η απάντηση της Ρότζε, η οποία έβαλε ξανά μπροστά την Ολλανδία με 3-2. Η Ελισάβετ Πρωτόπαπα, έφερε ξανά το ματς στο ίσα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με τις Ολλανδέζες μπροστά στο σκορ με 4-3, χάρη στο γκολ της Σλίκινγκ.
Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου πάτησαν τέρμα το γκάζι στην τρίτη περίοδο, καταφέροντας για πρώτη φορά να πάρουν προβάσισμα στο σκορ. Η Ελένη Ξενάκη πέτυχε το τρίτο προσωπικό της τέρμα, για το 4-4, με την Ρότζε να δίνει ξανά προβάδισμα στην Ολλανδία. Η Σταματοπούλου έκανε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις, με την Ελευθερία Πλευρίτου με φοβερό σουτ από την περιφέρεια να ισοφαρίζει σε 5-5 και την Ελισάβετ Πρωτόπαπα να διαμορφώνει το 5-6 λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου.
Στην τελευταία περίοδο η Μπριγκίτε Σλίκινγκ ισοφάρισε ξανά με την Νικόλ Ελευθεριάδου να πετυχαίνει το νικηφόρο 6-7 3:44 πριν τη λήξη της αναμέτρησης, το οποίο στέλνει την εθνική μας ομάδα στον τελικό της διοργάνωσης.
Με την ολοκλήρωση των Πανεπιστημιακών αγώνων της Ταιπέι στις γυναίκες, όπου οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό με την Ουγγαρία να είναι 2η και την Ιαπωνία 3η, βγήκαν και τα συνολικά στατιστικά για κάθε κατηγορία ξεχωριστά.
ΣΚΟΡΕΡΣΗ Τίνα Κοντογιάννη ήταν η πρώτη σκόρερ της ελληνικής ομάδας με 16 γκολ, επίδοση που την κατέταξε στην 11η θέση. Για την πρώτη θέση έγινε μάχη ανάμεσα στην Γιαπωνέζα Αρίμα και την Ουγγαρέζα Σίλαγκι. Πέτυχαν και οι δύο από 30 γκολ αλλά η Σίλαγκι είναι σαφώς καλύτερη αφού είχε 30/40 σε αντίθεση με την Αρίμα που είχε 30/55.
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ
Μόλις 3 κοπέλες κατάφεραν να κάνουν 2ψήφιο αριθμό κλεψιμάτων. Πρώτη και σε αυτή την κατηγορία η Ουγγαρέζα Σίλαγκι. Από ελληνικής πλευράς στην 14η θέση είναι η Μαμόγλου και στην 19η η Μπενέκου. Αναλυτικά:
ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΣΠΡΙΝΤ
Όταν έχεις την Μπρουκς ξέρεις ότι η πρώτη επίθεση θα είναι μόνιμα δική σου. Η Αμερικάνα έχασε μόλις μία μάχη από τις 30 που έδωσε. Πολύ καλή σε αυτό τον τομέα η Ουγγαρέζα Σίλαγκι που ήταν 2η με 22 και βάση στατιστικών πρέπει να είναι μάλλον η MVP της διοργάνωσης.
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Στην 11η θέση βρέθηκε η Αλεξία Τζούρκα, στην επιτυχία των σουτ εντός εστίας. Συνολικά η Ελληνίδα τερματοφύλακας ολοκλήρωσε το τουρνουά με 42%.
Η αντιπροσωπευτική ομάδα που στείλαμε στην Ταϊπέι για να συμμετάσχει στους Πανεπιστημιακούς αγώνες, τερμάτισε στην 9η θέση ανάμεσα σε 12 ομάδες, με 4 ήττες και μία νίκη στον όμιλο και 2 νίκες στα παιχνίδια κατάταξης.
Η ομάδα για οικονομικούς λόγους κατέβηκε με 11 παίκτριες και μόλις μία τερματοφύλακα.
Τα στατιστικά:
Τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής είχε φυσικά η τερματοφύλακάς μας Τζούρκα με 224 και ακολούθησαν με 200 λεπτά η Μπενέκου, 192 η Κοντογιάννη, 188 η Μαμόγλου, 181 η Παπαναστασίου, 125 η Κόλλια, 114 η Αντωνίου, 103 η Μπαλάτσα, 93 η Δουρέκα, 86 η Κολτσίδα και 53 η Ανδρουτσέλη. Η Κοντογιάννη πραγματοποίησε εξαιρετικό τουρνουά ειδικά στην επίθεση, αφού πέτυχε τα 16 από τα 36 γκολ της ομάδας και είχε ποσοστό στα σουτ 49% (16/33). Σε αυτό τον τομέα των σουτ τα υπόλοιπα κορίτσια είχαν: Μπενέκου 6/32 (19%) Μαμόγλου 5/27 (18%) Αντωνίου 3/11 (27%) Παπαναστασίου 3/16 (19%) Κολτσίδα 2/11 (18%) Ανδρουτσέλη 0/1 (0%) Δουρέκα 0/7 (0%) Κόλλια 0/9 (0%)
Η ομάδα μας έκανε μόλις 4 ασίστ στο τουρνουά, κάτι που δείχνει ότι δεν πρόλαβαν τα κορίτσια να γίνουν ομάδα. Τις 2 έκανε η Κοντογιάννη και από μία η Μαμόγλου και Ανδρουτσέλη. Πολύ λίγα ήταν επίσης τα μπλοκ, μόλις 8 (Μπενέκου 3, Παπαναστασίου 2, Μαμόγλου 2, Κόλλια 1).
Τα κλεψίματα ήταν αρκετά 31 και πρώτη «κλέφτρα» της ομάδας ήταν η Μαμόγλου με 7.
Ακολούθησαν με 6 η Μπενέκου, από 4 η Μπαλάτσα και Κοντογιάννη, από 3 η Κόλλια και η Κολτσίδα και από 2 η Ανδρουτσέλη και η Παπαναστασίου.
Στα 28 οκτάλεπτα που έτρεξαν για μπάλα τα κορίτσια μας, μόνο 2 φορές καταφέραμε να την πάρουμε (Δουρέκα και Ανδρουτσέλη). Για μπάλα πήγαν 7 κορίτσια και είχαν:
Δουρέκα 1/5
Ανδρουτσέλη 1/6
Κολτσίδα 0/1
Μπαλάτσα 0/1
Παπαναστασίου 0/2
Κόλλια 0/3
Μαμόγλου 0/10
Η ομάδα μας χρεώθηκε 2 πέναλτι (Κόλλια και Μπενέκου) και 52 αποβολές (Μπενέκου 11, Δουρέκα 6, Μπαλάτσα 6 , Μαμόγλου 6, Παπαναστασίου 6, Κοντογιάννη 6, Κόλλια 4, Αντωνίου 3 και Κολτσίδα 1).
Η Αλεξία Τζούρκα στο τέρμα ολοκλήρωσε τους αγώνες με 42% (55/130).
Πανεπιστημιάδα... Το γνωρίζατε;... Κι όμως, αυτήν την ώρα λαμβάνει χώρα στην άλλη άκρη της γης... Στην Ταϊβάν... (κάτω απ' την Κίνα) Καλή επιτυχία στους Φοιτητές - Αθλητές μας!!!
Με το χάλκινο μετάλλιο θα επιστρέψει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης του Παρισιού η Μαρία Πρεβολαράκη. Στην «Πόλη του Φωτός» η αθλήτριά μας, ύστερα από σπουδαία εμφάνιση, νίκησε με πτώση τη Ρουμάνα Εστέρα Ντόμπρε και αναδείχθηκε τρίτη στα 53 κ.
Η Μαρία Πρεβολαράκη τον περασμένο Μάιο είχε αναδειχθεί τριταθλήτρια Ευρώπης και χθες ανέβηκε στην τρίτη θέση του παγκόσμιου βάθρου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι επανήλθε ύστερα από έναν σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα και αποτελεί τη μόνη φωτεινή αχτίδα (τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες) για την ελληνική πάλη.
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού, η Μαρία Πρεβολαράκη επικράτησε στη φάση των «16» της Αϊγκούλ Νουραλίμ (Καζαχστάν) με 5-0 και προκρίθηκε στις «οκτώ», όπου αντιμετώπισε τη Βανέσα Καλαντζίσκαγια.
Η Λευκορωσίδα πήρε γρήγορα τέσσερα σημεία, αλλά η Ελληνίδα κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο τελευταίο, όμως, δευτερόλεπτο του αγώνα η Καλαντζίσκαγια πήρε δύο σημεία και μαζί την πρόκριση για την τετράδα. Εκεί κατάφερε να περάσει στον τελικό, με αποτέλεσμα η Πρεβολαράκη να βρεθεί στη διαδικασία των ρεπεράζ.
Η νίκη της απέναντι στη Μολδαβή Ιουλία Λεόντρα με 3-1 την έφερε στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου, το οποίο προσέθεσε στην τροπαιοθήκη της. Το 2015, όταν η αθλήτρια τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα, πολλοί ήταν αυτοί που βιάστηκαν να υποστηρίξουν ότι ολοκληρώθηκε άδοξα η καριέρα της.
Δείτε παρακάτω τον αγώνα μεταλλίου της Πρεβολαράκη :
https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=X2An_SPqqcE
BRONZE WW - 53 kg: M. PREVOLARAKI (GRE) df. E. DOBRE (ROU) by VFA, 2-1
Πληροφορίες από το βίντεο: Το πρόγραμμα του ελληνικού ανσάμπλ στον τελικό με τα 5 στεφάνια (16,500 β.), στον οποίο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο διεθνές γκραν πρι ρυθμικής γυμναστικής του Χολόν, στο Ισραήλ (24/06/2017).
Fight Academy Peramatos: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Δέσποινα Αποστολίδου
Δέσποινα Αποστολίδου
Ανακοίνωση εξέδωσε το Fight Academy Peramatos με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της Δέσποινας Αποστολίδου στην Τιφλίδα.
Χαρακτηριστικά η τοποθέτηση του συλλόγου αναφέρει για την Αποστολίδου: «Μια
ακόμη μεγάλη επιτυχία έφερε στην πόλη του Περάματος η σχολή kung-fu
Fight Academy Peramatos στην οποία διδάσκεται το μαχητικό άθλημα wushu
sanda ή Chinese kick boxing.
Συγκεκριμένα, μετά το παγκόσμιο μετάλλιο που έφερε τον Οκτώβριο η
Κατερίνα Αποστολίδου, η μικρή αδερφή της Δέσποινα Αποστολίδου έγινε
πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Τιφλίδα της Γεωργίας, νικώντας τις Τουρκάλες
αθλήτριες με τις οποίες κληρώθηκε και πολύ σημαντικό, η νίκη στον τελικό
έγινε στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης για τους Έλληνες του Πόντου όπου και
αφιερώθηκε το χρυσό μετάλλιο από την αθλήτρια και τον προπονητή της και
πατέρα της Απόστολο Αποστολίδη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την αθλήτρια και προς τους χορηγούς της, οι οποίοι βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι.
Μεγάλος και βασικός χορηγός ήταν η εταιρία facility.c.s (security, vip protection) του Νίκου Πιπέρογλου.
Υποστηρικτές:Παιδικός Σταθμός Σίμπα Αλ.Ζαΐμη 9 & Κλεισόβης
Καλλίπολη Πειραιάς, ευθυγραμμίσεις Δήμος Πειραιώς 187 Κ.Πετράλωνα και
από την πόλη του Περάματος: Electrospare Σάκης Φουρναράκης Λ.Δημοκρατίας
96, Χρωματοπωλείο Άφοι Αγαλιώτη Καραολή και Δημητρίου 41, φροντιστήριο
Τρίλιζα Ελ.Βενιζέλου 63, Ξένες γλώσσες Γεωργάτος 25ης Μαρτίου 26,
ψητοπωλείο Το καλύτερο Καραολή και Δημητρίου 34, κομμωτήριο Ζωή
Αρχοντοπούλου Αρσάκη 12.»
Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στη συγχρονισμένη κολύμβηση
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στον τελικό του Highlight, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης που διεξάγεται στο Κούνεο της Ιταλίας.
Το μετάλλιο ήταν εξασφαλισμένο για τα ελληνικά «χρώματα», καθώς μόλις τρεις χώρες συμμετείχαν στο αγώνισμα, ωστόσο οι Μαρία-Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Σίλια Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Ευαγγελία Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Αννα-Μαρία Ταξοπούλου και Αθανασία Τσόλα βαθμολογήθηκαν με 85,9000 και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεύτερη ήταν η ομάδα της Ιταλίας (84,5667), ενώ τρίτη κατετάγη η Τσεχία (75,5333).
το μεταξύ, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο ντουέτο. Το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 86,4000 στον προκριματικό και κατέκτησε την τέταρτη θέση, μένοντας πίσω από τις Ισπανίδες Καρμπονέλ/Ραμίρεθ (92,3000), τις Ιταλίδες Τσερούτι/Φέρο (91,3667) και τις Ουκρανές Φέντινα/Κοβαλένκο (87,5333).